Ny hjemmeside sætter fokus på middelalderborgene i Region Midtjylland

Er Sallingholm en middelalderborg? Hvad er en borg egentlig? Hvad er muldvarpologi? Og hvad kan droner bruges til ved arkæologiske udgravninger af borge? Ligger der en borg i nærheden af, hvor du bor?

30. september 2014

Alt det og meget mere om middelalderens borge kan du få svar på, hvis du klikker ind på den nye hjemmeside http://middelalderborge.dk/

Bag hjemmesiden står formidlings- og forskningsprojektet "Middelalderborge i Region Midtjylland", der er et unikt samarbejde mellem de ti arkæologiske museer i regionen, som med alskens tværfaglige forskningsmetoder vil kortlægge og undersøge de op til 300 middelalderborge, der engang lå strakt ud over Region Midtjyllands jorde.

Fagfolk vil løbende fylde stof på hjemmesiden, og lige nu kan du læse om Danmarks største fællesudgravning af en middelalderborg på Sallingholm, møde flere af projektets borg-eksperter, få en lynguide til, hvad en dansk borg er, møde to riddere – og gå på opdagelse i børneuniverset, Bugges Hjørne, hvor børn kan blive klogere på dengang, der var riddere og borge til.

Museum Østjylland er med i det storstilede projekt, der indledes med et pilotprojekt, som kører gennem hele 2014 og frem til marts 2015.

Pilotprojektet støttes af Nordea-fonden, Region Midtjylland, Kulturstyrelsen og de ti arkæologiske museer i Region Midtjylland.