Pop-up udstilling i byrummet

Fra juli 2022

Museum Østjylland rykker ud af museet og fortæller historien i byens gader.

Museets mange forskellige medarbejdere har gennem 150 år arbejdet med byens historie. Historikere, arkæologer og arkivarer har samlet ledetråde og forskellige brudstykker sammen til at kunne fortælle om byen og dens mennesker. I anledning museets 150-års jubilæum har vi nu flyttet en del af fortællingerne om byen ud i byrummet.

Hen over sommeren vil du kunne opleve fotos fra arkivets samling i byrummet, der er opstillet på det samme sted i byen, som da billedet blev taget for 100 år siden. Udviklingen af byen bliver hurtig tydelig, når du på stedet kan sammenligne byen i dag med, hvordan den så ud for 100 år siden.

Arkæologerne har også gennem tiden været flittige i byens centrum. Det vil du kunne læse mere om, når de beskriver nogle af de udgravning, som de har været med til at udføre – og ikke mindst hvad de fandt.

De mange plancher vil være opstillet rundt omkring i centrum af byen, og du kan i ro og mag gå på opdagelse i de mange fortællinger.

Museum Østjylland har 150-års jubilæum i år. Det fejrer vi med masser af arrangementer, aktiviteter og udstillinger rundt i Randers for både børn og voksne. Følg løbende med på vores hjemmeside eller de sociale medier.