Foredrag: Skeletter, vikinger og bondegårde – De nedre Byer gennem 10.000 år

Torsdag den 29. oktober kl. 19.30-21

Hør om stenalderfolk, vikinger, store bondegårde og middelalderlige skeletter, som giver et unikt indblik i datidens mennesker og livet langs Randers Fjord.
Langs Randers Fjords nordlige kystlinje finder man De nedre Byer på frodige sydvendte bakker og enge. Området er især kendt for sine mange store firlængede gårde fra landbrugets rige periode i 1800-tallet, men rummer også spændende fortællinger om stenalderfolk, vikinger, middelalderfolk, en bispeborg og meget mere.
Denne aften vil cand. phil. Inger Marie Hyldgård og konservator Anne Rostgaard Nielsen stille skarpt på nogle af fortællingerne og de mennesker, som gennem tiderne har boet i området.  Dem ved vi ganske meget om. Dette skyldes ikke mindst Museum Østjyllands udgravning på en bakke ved Tjærby, hvor der blev fundet spor efter et gårdanlæg fra slutningen af vikingetid, en trækirke fra 1000-årene, en stenkirke opført i 1100-tallet samt en kirkegård med næsten 1200 begravelser.  Alle skeletter blev sendt til retsmedicinske undersøgelser, for at få så mange oplysninger som muligt om middelalderens borgere i Tjærby.
Der kan købes kaffe og kage i pausen.
Arrangementet er en del af projektet Museet tæt på dig, som er støttet af ELRO Fonden.
Mødested: Albæk Forsamlingshus, Nedre Vej 84, 8930 Randers NØ

Gratis. Tilmelding nødvendig