AFLYST - Hvordan bruger randrusianerne historien? Foredrag med historiker Søren Hein Rasmussen

Onsdag den 24. juni kl. 19 - 20.30

Kan lokalhistorie bruges til at skabe troværdighed? Nogle gange trækker vi på noget fra vores hjemegn, som vi synes gør os mere troværdige. Hvad gør man i Randers?
”Der, hvor jeg kommer fra, har vi nu altid klaret sagerne på en særlig måde” er et postulat, som historiker, forfatter og foredragsholder Søren Hein Rasmussen er kommet med.
Men måske er det sådan i alle egne af landet?
Hør Søren Hein Rasmussens tankevækkende foredrag, hvor han fortæller om, hvordan historiebrug kan have både positive og negative konsekvenser.
I Haderslev nærer mange en stor uvilje mod at gøre deres byskilte tosprogede. Genforeningen er jo kun 100 år gammel, og at skilte på tysk ville være en hån mod bedste- eller oldeforældrene, siger de. Rektor på Aarhus Universitet udtaler ofte, at man trygt kan stole på ham, for han kommer jo fra Vestjylland!
Og folk fra Amager fremhæver ind imellem et særpræg, som skulle skyldes øens fjerne hollandske fortid. I forskellige sammenhænge trækker vi alle både på noget, vi selv husker og på overleverede historier, når vi skal vise, hvem vi er og forklare, hvad vi mener og gør. Vi bruger af fortiden og synes åbenbart, at så bliver vi mere troværdige.
Hvad mon man gør i Randers?
Sted: Museum Østjylland, Stemannsgade 2, 8900 Randers

Pris: 50 kr. Gratis for Museumklubbens medlemmer