Åbning af særudstillingen 150 år med museumshistorie

Lørdag den 25. juni kl. 11

Foto: Randers Stadsarkiv

I anledning af Museum Østjyllands 150-års jubilæum åbner vi denne sommer en mindre jubilæumsudstilling i Kulturhuset med fokus på museets historie.

”Foreningen for en historisk Samling i Randers” blev stiftet den 12. juli 1872. Den fik til opgave at få borgerne til at støtte ideen om et lokalt museum i byen og at finde et egnet sted til at præsentere den historiske samling.

Den første offentlige museumsudstilling blev placeret i ejendommen Brødregade 25 på 1. sal. Her havde byens borgere i begyndelsen mulighed for at gå på museum en enkelt time om ugen. Museet havde nemlig kun åbent lørdage kl. 12.15 - 13.15!

Siden dengang er der sket meget, og museet har oplevet både op- og nedture. Det har blandt andet været tvunget til at flytte flere gange og er fusioneret med andre museer, således at museet i dag består af en fusion mellem museerne i Randers, Syddjurs og Norddjurs Kommuner.

Sted: Museum Østjylland, Stemannsgade 2, 8900 Randers C

Det er gratis at deltage.

Museum Østjylland har 150-års jubilæum i år. Det fejrer vi med masser af arrangementer, aktiviteter og udstillinger rundt i Randers for både børn og voksne. Følg løbende med på vores hjemmeside eller de sociale medier.