Foredrag: Peter Øvig Knudsen: Da jeg blev sindssyg

Onsdag den 12. oktober kl. 19-21

Foto Simon Klein Knudsen

Forfatteren Peter Øvig Knudsen i en samtale med sognepræst Heidi Bisgaard om hans tid som psykiatrisk patient og livet efter.

I januar 2018 blev Peter Øvig Knudsen indlagt på den lukkede psykiatriske afdeling på Rigshospitalet med diagnosen ’svær, psykotisk depression’. Efter en serie elektrochok blev han to måneder senere udskrevet uden tegn på sindssyge. Men rejsen tilbage til hverdagen og familien blev alligevel lang.

Med udgangspunkt i sin bog “Jeg er, hvad jeg husker”, som udkom i september 2021, fortæller Peter Øvig Knudsen i samtalen med den lokale sognepræst Heidi Bisgaard om at bevæge sig ind i den dybe depression og om at blive underkastet en behandlingsform, elektrochok, som han frygtede mere end stort set alt andet, men som skulle vise sig at være mirakuløs.
Og ikke mindst beretter Peter Øvig Knudsen om at opdage, at han efter sygdommen faktisk var blevet en anden.

Peter Øvig Knudsen er født i 1961 i Holme. Han er uddannet journalist og har skrevet flere dokumentaristiske bøger, bl.a. om Blekingegadebanden og Thylejren.
Psykiske lidelser og behandlingen af dem har altid interesseret Peter Øvig Knudsen, og senest har han undersøgt sin mors og sin egen psykisk lidelse i bøgerne “Min mor var besat” (2019) og “Jeg er, hvad jeg husker” (2021).

Heidi Bisgaard er født i Himmerland i 1971. Hun er uddannet teolog og var, før hun blev sognepræst i Ebeltoft, Dråby og Handrup, en tid tilknyttet psykiatrisk afsnit på Horsens sygehus.
Heidi Bisgaard er optaget af livsfortællinger og især interesseret i det, som driver et menneske til at handle og gøre, som det gør.

Mødested: Kulturloft, Maltvej 12, 8400 Ebeltoft

Pris: 95 kr.