Foredrag: Kolindsund – søen, der deler vandene

Onsdag den 26. oktober kl. 19-20.30

Hør om Museum Østjyllands aktuelle særudstilling om Kolindsund, hvor historien tages helt op til i dag, hvor sundet er et tilbagevendende debatemne.

På Museum Østjylland i Grenaa kan du indtil 28. maj 2023 gå på opdagelse i særudstillingen Kolindsund – søen, der deler vandene, som markerer 150-året for første spadestik til dræningen af Kolindsund.
Denne aften kan du høre udstillingens tilrettelæggere fortælle om udstillingen og tankerne bag.

Engang var Kolindsund Jyllands største sø. I dag er området et langstrakt kulturlandskab indrammet af de kanalsystemer, der fra 1872 - 1878 blev udgravet med håndkraft
Kolindsund er også et debatemne, som ofte tages op i de lokale medier. For med større fokus på natur, biodiversitet og ikke mindst klima taler flere for at få søen genskabt.

Udstillingens tilrettelæggere Tina Bjerregaard og Rikke Alsbjerg Schøning fortæller om tilblivelsen af udstillingen og de temaer, som knytter sig til historien om Kolindsund. Det er det store, ambitiøse landvindingsprojekt, det særprægede kulturlandskab, naturens betingelser i sundet og ikke mindst klimaforandringerne, som for alvor har sat gang i debatten om Kolindsund.

Foredraget er arrangeret af Midtdjurs Lokalhistoriske Forening, Syddjurs Bibliotek og Museum Østjylland.

Sted: Kolind+, Bugtrupvej 33, 8560 Kolind

Det er gratis at deltage. Tilmelding nødvendigt