Foredrag: Kig arkæologien i kortene

Tirsdag den 19. marts kl. 19-21

Hør et spændende foredrag om, hvordan arkæologerne i dag får uvurderlig viden om fortidens landskaber. Kilden til den viden er flere hundrede års kort!

Selvom de vidtstrakte marker med bakkestrøg, skove og ådale kan virke uforanderlige, når man færdes i dem i dag, har landskabet især de sidste par århundreder gennemgået en enorm forandring.

Udover byerne er vokset langt ud over deres oprindelige udstrækning, har omfattende dræning og større ensretning af dyrkningssystemet ændret landets topografi, oftest for altid.  For arkæologien er det mere relevant, hvordan landskabet så ud før de største af disse forandringer.

Heldigvis findes der meget præcise optegnelser af, hvordan landet så ud for flere hundrede år siden. Denne aften vil handle om de forskellige kortarbejder, og hvordan arkæologerne bruger dem i den arkæologiske sagsbehandling og forskning.

Du kommer i aftenens foredrag også til at høre om, hvordan der så ud for 200 år siden netop der, hvor du bor eller voksende op.

Der serveres kaffe og kage til foredraget.

Pris: 50 kr. Gratis for medlemmer af Museumsklubben

Mødested: Museum Østjylland, Stemannsgade 2, 8900 Randers C