Sjældent guldfund


Allehelgensaften for hele familien i Kulturhuset!
Torsdag den 31. oktober kl. 17-20 inviterer Kulturhuset til en (u)hyggelig Allehelgensaften for børn og barnlige sjæle, som har hang til uhygge.

Randers Kunstmuseum, Museum Østjylland og Randers Bibliotek åbner endnu engang dørene til et væld af uhyggelige, spændende og historiske oplevelser. Uhyggen breder sig i Kulturhuset, når mørket falder på og lyset dæmpes. Her kan du møde kloge koner, troldmænd, afdøde nonner, levende døde og andre uhyggelige væsner. Der er mulighed for at synge uhyggelige sange, spille zombie-brætspil, løse mystiske gåder og høre de dystre historier, som gemmer sig i kunsten.
For at gøre det ekstra festligt og uhyggeligt er du mere end velkommen til at komme udklædt.

Så tag familien med til en (u)hyggelig aften i Kulturhuset, hvis du tør!

Der er fri entré til hele arrangementet.

 Allehelgensaften
Allehelgensdag er til minde om alle kristne helgener og martyrer. Dagen blev oprettet, fordi de mest fremtrædende helgener hver især havde en dag i året, der var tilegnet dem. Men da der er flere helgener, end der er dage i et år, valgte pave Bonifacius IV i år 610 at tilegne den 1. november til alle de helgener, der ikke kunne få deres egen dag.
Allehelgensaften ligger aftenen før Allehelgensdag, og ifølge gammel overtro skal man være ekstra på vagt mod ånder denne aften. I de senere år er det blevet skik at mindes alle døde på Allehelgensdag, blandt andet ved at tænde lys på kirkegårdes grave, og i flere kirker nævner præsten navnene på de sognebørn, der er døde i løbet af året.


Sidst opdateret: 17.02.2014Museum Østjylland · Randers, Djursland · Stemannsgade 2 · 8900 Randers C · Tlf.: 87 12 26 00 · mail@museumoj.dk